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2015年5月22日(金)・23日(土)第2回京都大学ーボルドー大学共催シンポジウム農学系セッションを開催します

投稿日: 2015-04-28

京都大学にて「京都大学ーボルドー大学共催シンポジウム」が開催され、2日間にわたり農学分野のパラレルセッションを行ないます。
ふるってご参加ください。
京都大学ーボルドー大学共催シンポジウム

【日時・場所】
パラレルセッション1 2015年5月22日(金)
パラレルセッション2 2015年5月23日(土)

【対象】
本学関係者

【参加費】
なし

May 22
・パラレルセッション 1:Conference Room 4, 4th floor,Center of Innovation Building, Kyoto University

Coordinators:
Michaël Jourdes, University of Bordeaux
Fumito Tani, Kyoto University

13:30-13:35 Opening Address:Hisashi Miyagawa
13:35-13:40 Introduction:Fumito Tani
13:40-14:10 Kazuhiro Irie
Inhibitory Mechanism of amyloid β42 aggregation by flavonoids.
14:10-14:40 Stéphanie Krisa
Phenolic compounds: anti-inflammatory and neuroprotective effects.
14:40-15:10 kazuo Inoue
Development of a new method for determination of central fatigue with intracranial self-stimulation.

15:10-15:25 Coffee Break

15:25-15:55 Waffo-Téguo Pierre
Centrifugal partition chromatography applied to grapevine and wine stibenoids.
15:55-16:25 Tatsuya Sugawara
Novel functions of carotenoids from marine organisms for nutraceuticals.
16:25-16:55 Michaël Jourdes
Red wine tannins and polymeric pigments:structural evolution,organoleptic properties and
antioxidant activities.
16:55-17:25 Jun Ogawa
Potential metabolisms of gut lactic acid bacteria for our health.
17:25-17:30 Closing Address:Michaël Jourdes


May 23

・パラレルセッション 2:Conference Room 4, 4th floor Center of Innovation Building, Kyoto University

Coordinators:
Michaël Jourdes, University of Bordeaux
Fumito Tani, Kyoto University

  9:00-10:00 Discussion for wrap up session
10:30-11:30 Visit Sake Brewery in Fushimi: Lecture on the technique and production process of Sake.
11:30-12:45 Lunch
12:45-15:00 Visit Sake Brewery in Fushimi

主催:京都大学・ボルドー大学

プログラムの詳細は下記のページにあります。
(1)農学系セッションのご案内(英語)

(2)京都大学ーボルドー大学共催シンポジウム全体(英語)